Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aioli

Aioli
Aioli
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy Fideuà nevű katalán tésztaétel enélkül a szósz nélkül a helyiek  szerint elképzelhetetlen. Tényleg nagyon illik hozzá!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát apróra felvágjuk, és a késsel jól kilapítgatjuk. Beletesszük egy kisebb keverőtálba.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. Az olívaolajat egy kicsi kancsóba öntjük (amiből könnyen adagolható), és  apró cseppenként a tojásokhoz adjuk, miközben kézi vagy gépi habverővel megállás nélkül verjük a tojásokat. (Az olaj mennyiségét nem lehet pontosan előre megadni, mivel a tojások méretétől függ, hogy mennyit vesz fel.) 
  4. Ha majonéz állagot kaptunk, akkor már több olaj nem kell bele!!
  5. Sóval, kevés cukorral, borssal és 1 ek vörösborecettel ízesítjük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 378
elküldve: 1
receptkönyvben: 138
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fokhagymás majonéz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-06 10:17

Létezik, hogy Tenerifen ezt a fokhagymást majonézt szolgálták fel sós héjában sült krumplihoz? Nagyon hasonlított hozzá. És nagyon finom volt. Vasárnap kipróbálom, és majd kiderül.

506
tojássárgája 2 db
olívaolaj 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
vörösborecet 1 ek
fokhagyma 2 gerezd