Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ajvár ahogy Évi néni készíti

Ajvár ahogy Évi néni készíti
Ajvár ahogy Évi néni készíti
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg az utolsó három alapanyag nem szerepel az autentikus ajvár receptben, hanem ecetet tesznek bele, de nekem ilyen hangulatom volt és nem bántam meg, hogy így készítettem, hiszen ezek a kedvenc alapanyagaim.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt és a paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, és vágott felükkel lefelé fordítva tepsiben grillrácsra tesszük.
  2. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
  3. A megsült zöldségeket tálba tesszük, fóliával letakarva pihentetjük. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a héját.
  4. Robotgépbe tesszük az összes anyagot és pépesítjük.  
  5. Hűtőben, lezárt üvegben tartjuk, tetejére kevés olívaolajat öntünk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 35 337
elküldve: 6
receptkönyvben: 445
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szerb paprikamártás, szerb paprikakrém, sült paprikakrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veronink
Veronika B / veronink Tue, 2014-01-21 20:12

Nagyon szuper recept imadom az ajvart :) Azt szeretnem kerdezni hogy elkeszites utan mennyi ideig all el?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-01-21 21:26

Őszintén nem tudok rá pontos választ adni, mert 1-2 nap alatt elfogyott.
Gondolom hűtőben 1-2 hétig mindenképpen.

99
padlizsán 40 dkg
kápia paprika 6 közepes db
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 3 gerezd
1 teáskanál
bors 1 kk
citromlé 0.5 citromból nyert
balzsamecet 1 ek
chiliszósz 1 ek