Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ajvár ahogy Glaser készíti

Ajvár ahogy Glaser készíti
Ajvár ahogy Glaser készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig mindig készen vásároltam az ajvárt, most elérkezett az ideje, hogy el is készítsem. Nem bántam meg, sokkal finomabb.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat kettévágjuk, a magokat kivesszük. A padlizsánt kettévágjuk, majd mindkettőt a vágott felületükkel lefelé egy kevés olajjal megkent tepsibe rakjuk. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig grillezzük.
  2. Kivesszük, letakarjuk, és hagyjuk kicsit hűlni, majd meghántjuk, és hagyjuk lecsepegni. Egy magas edénybe tesszük.
  3. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és chilit, további 2-3 percig dinszteljük, majd a paprikás padlizsánhoz adjuk, és botmixerrel pürésítjük.
  4. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 392
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szerb paprikamártás, szerb paprikakrém, sült paprikakrém padlizsánnal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nomcsi11
Nomcsi11 Tue, 2014-09-30 20:47

Köszi a receptet! Ma elkészítettem, nagyon nagyon finom lett :))))

110
piros kaliforniai paprika 750 g
padlizsán 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 2 közepes db
olívaolaj 3 ek
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint