Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ajváros tekercs

Ajváros tekercs
Ajváros tekercs
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Látványra nagyon mutatós, szerettem volna feltétlen kipróbálni, ám elkészítése nehezebbnek bizonyult, mint gondoltam.

hozzávalók / 4 adag

A tekercshez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keverjük össze az ajvárral, majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet, olívaolajat és a sót. Öntsük az egészet sütőpapírral bélelt  (kb. 26 x 37 cm-es) tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg.
  2. Amikor kész, borítsuk nedves konyharuhára, és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Amíg hűl, keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
  3. A tekercset tekerjük ki, töltsük meg a töltelékkel, majd tekerjük vissza.
  4. Csomagoljuk alufóliába, és tegyük hűtőbe min. 1 órára, hogy szépen szeletelhető legyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 380
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kócs Judit

Mióta szakács: 2009.10.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: nehéz
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ajváros-sajtos tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
ajvár 4 ek
sütőpor 1 csomag
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
tömlős krémsajt 100 g
feta sajt 150 g
tejföl 3 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
csemegeuborka 3 közepes db
párizsi 200 g