Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Akácszörp

Akácszörp
Akácszörp
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyanúgy készítem, mint a bodzaszörpöt. Ha nem akarjuk hosszabb ideig tárolni, akkor kisebb mennyiséget készítünk belőle és a tartósítószer elhagyható. Ez esetben a kész szörpöt hűtőszekrényben tároljuk!
De tartósíthatjuk úgy is, hogy a szörpöt felforraljuk, és steril üvegekbe töltjük. Lásd a bodzaszörpömnél a hozzászólást. Én személy szerint a biztos megoldások híve vagyok, tudom, hogy egészségtelen, de Na- benzoáttal biztosan nem fog megromlani.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A virágokat megmossuk, száráról leszedegetjük. 
  2. A citromot is mossuk és szeletekre vágjuk.
  3. A virágokat, a citromot és a borkősavat beletesszük a vízbe és 3 napig -időnként megkeverve- állni hagyjuk.
  4. 3 nap múlva leszűrjük, belekeverjük a cukrot és a tartósítószert.
  5. Ha a cukor teljesen feloldódott, üvegekbe töltjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 73 853
elküldve: 11
receptkönyvben: 410
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bejusbaby
Bejusbaby Wed, 2014-05-14 14:53

Elkészítettem! Isteni lett! Nem tudnám mihez hasonlítani az ízét, eleinte kicsit furcsa volt - de a legjobb értelemben. Köszi a receptet!
Nektek is rózsaszínű lett a szörp, vagy csak az enyém? (leginkább rozé borhoz tudnám hasonlítani a színét...)

Berniii3
Berniii3 Wed, 2013-05-15 11:42

Kedves Vica, mennyi idő alatt oldódott fel a cukor a vízben, mert nekem már legalább 20perce benne van és nem oldódott fel,kavargattam is.mennyit kell várnom?vagy mit csináljak vele?

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-05-17 12:45

Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen orbitális mennyiségű citromsav mellé miért kell még bele a citrom is?
Egyébként már ázik...csak citrom nélkül.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-05-17 12:46

Azóta már 15 litert gyártottam belőle. Nálam az idén kiütötte a nyeregből a bodzát. Teljesen beleszerettem.

Vica
Vica / Vica Tue, 2011-05-31 06:14

84cseresznye
Sajnos nem tudom.Én csak a fehér akác virágából próbáltam.

84cseresznye
84cseresznye Fri, 2011-05-27 21:18

Érdeklődni szeretnék, hogy lilaakác virágból is ellehet-e készíteni vagy csak a fehérakác virága jó hozzá.

Vica
Vica / Vica Mon, 2010-05-31 20:57

Már két napja gondolkodom azon,hogy mihez hasonlít az akácszörp íze,de csak az akácvirág jut az eszembe.

dida
Ildi / dida Sat, 2010-05-29 17:09

Érdekes hangzik ez a fajta szörp! Agacsit már ettem, az is akácvirágból készül, de ennek nem tudom elképzelni az ízét. Mire hasonlít?

bakfitty
bakfitty Fri, 2011-07-22 10:10

De jó volt olvasni, hogy agacsit ettél! :-) Gyerekkoromban hívtuk így az akácvirágot. És köszönöm az ötletet, jövőre fogok csinálni én is.

1297
akácvirág 50 dkg
víz 4 l
citrom 3 db
borkősav 80 g
cukor 4 kg
nátrium-benzoát 1 kk