Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alaszkai tőkehal pikáns paradicsommártásban

Alaszkai tőkehal pikáns paradicsommártásban
Alaszkai tőkehal pikáns paradicsommártásban
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját receptem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát apró darabokra vágjuk, az olívaolajon üvegesre pároljuk.
  2. Beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a fűszereket, valamint a mézet és a fél citrom levét.
  3. Jól összekeverjük, 5 percig főzzük.
  4. Egy hőálló tál alját kevés olívaolajjal meglocsoljuk, a hal szeleteket megsózzuk, és beletesszük a tálba.
  5. Erre egyenletesen ráöntjük a szószt, alufóliával letakarjuk, majd 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Kockára vágott főtt burgonyával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 383
elküldve: 11
receptkönyvben: 145
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

pentekrobert83

Mióta szakács: 2013.01.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tőkehal paradicsomszószban, paradicsommártásban sült tőkehal, sült hal fűszeres paradicsomos szószban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Darkcomet
Darkcomet Sat, 2014-02-22 19:28

Nagyon finom! Egyszerűen eteti magát. Vacsorára alig maradt belőle.

280
tőkehalfilé 50 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 20 dkg
bazsalikom 1 tk
bors 1 kk
1 kk
rozmaring 1 csipet
kapor 1 csipet
méz 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert