Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alaszkai tőkehalfilé gyömbéres tejföllel

Alaszkai tőkehalfilé gyömbéres tejföllel
Alaszkai tőkehalfilé gyömbéres tejföllel
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám halat szeretett volna enni ebédre, de nekem nem volt kedvem a szokásos, paprikás lisztes megoldáshoz, úgyhogy szétnéztem, mi van itthon, és szerintem mi illene a tőkehalhoz. Ez lett belőle :)

hozzávalók / 4 adag

a halhoz

  • 80 dkg tőkehalfilé (személyenként egy szelet)
  • ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • morzsolt chili ízlés szerint
  • 2 dkg vaj (a sütéshez)

a tejfölhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

A halhoz

  1. A tőkehalfilét beszórjuk sóval, borssal és egy kevés morzsolt chilivel.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a tőkehal szeleteket, és mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük (amíg a vaj egy enyhén barnás réteget képez a fűszerek köré).

A tejfölhöz

  1. Egy doboz tejfölt kikeverünk egy-egy csipet sóval és barna cukorral, 3 szál apróra vágott petrezselyemmel, egy kevés reszelt gyömbérrel, egy teáskanál mustárral és 2 teáskanál citromlével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 641
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dossz

Mióta szakács: 2015.08.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

serpenyős tőkehalfilé, tőkehalfilé gyömbéres tejföllel, serpenyőben sült tőkehalfilé gyömbéres tejföllel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

297
tőkehalfilé 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
tejföl 2 dl
1 csipet
barna cukor 2 csipet
gyömbér 0 ízlés szerint
petrezselyem 3 szál
mustár 1 teáskanál
citromlé 2 teáskanál