Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alexander szelet

Alexander szelet
Alexander szelet
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény nagyon finom, bármely ünnepi asztalon megállja a helyét.
A receptet Császár Etától kaptam, nagy köszönet jár érte.

A sütemény nem édes, az íze fenomenális. Felvidékről kaptam e kiváló receptet.

Nagyon finom, csodás sütemény a végeredmény.

hozzávalók / 12 adag

A laphoz

A habtésztához

A krémhez

A lap lekenéséhez

A krém tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. (180 fokon 10-12 perc)
  2. A habtészta készítése: Ugyanakkora tepsit sütőpapírral béleljünk ki, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes aranyszíne legyen!
  3. A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
  4. A krém készítése: A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
  5. A sütemény összeállítása: A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszínt. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28×34 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 75 768
elküldve: 19
receptkönyvben: 664
elkészítve: 39/39
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vanília krémes tejszínes süti, diós tésztájú krémes süti

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pirosnyuszika
pirosnyuszi / pirosnyuszika Wed, 2018-08-22 18:14

Ennyi liszt nagyon kevés ehhez a mennyiségű folyékony hozzávalókhoz. Egyébként jó recept, csupa olyan dologgal ami mindig van otthon. :)

reginaadamm
reginaadamm Thu, 2015-04-02 18:05

Megsutottem a lapot is,a habot is.A lappal nekem semmi gond nem volt,de a habtol kicsit felek.Szep barnara sult a teteje,de a kozepe,ahogy en latom,olyan kremes. Feltem a tepsibol kivenni.Ilyen kell legyen,vagy megszilardul,ha kihul Lehetlesz majd szepen szeletelni?Vagy toljam meg vissza sulni?Igaz eleg magas is lett,kb olyan 4 cm.Kernek szepen valaszt mihamarabb!!!!Koszonom!!

edit56
VnéEdit / edit56 Thu, 2015-04-02 23:29

Remélem jó lett,nem voltam internet közelben.
Már csak Húsvét után leszek,mivel a családjaimmal töltöm az időt.
Kellemes ünnepeket kívánok:Edit.

eletke
Eletke / eletke Sun, 2015-01-11 15:21

Koszonet a receptert most szilveszterre ellett keszitve es mindenki kedvence lett.
Nekem is a teszta nyulos lett, de en automatikusan raktam hozza lisztet addig a ponting amig nyujthatova valt. Szepen be is puhult a tesztalap alj egy nap utan...kicsit aggodtam hogy kemeny marad.. A piritott dio is hatalmas talalmany!!!!!Tetszik.
A masik emlitendo dolog, hogy tobb mint valoszinu hogy tul nagy volt a gaztepsim ezert a sargakremet potoltam 1 csomag vanilia pudding + margarin-nal :-)

Udv
E

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2015-01-11 16:14

Köszönöm szépen a visszajelzést.
Örülök,hogy ízlett a családnak.
Üdvözöllek:Edit.

rika862
rika862 Tue, 2014-07-29 15:00

Kedves Edit!
Mindenképpen megsütöm ezt a süteményt. Érdekelne, hogy a habtészta milyen állagú? Ragadós, vagy inkább ropogós habcsók jellegű? Minden sütő más, azért érdekel, hogy milyennek kell lennie.
Válaszodat előre is köszönöm!

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-07-29 18:07

Kedves rika862 !
Nem ragadós,de nem is ropogós.
Jó,szeletelhető állaga van.
Bátran készítsd el!
Üdv:Edit.

xena969
xena969 Fri, 2014-07-18 21:26

Az én családomban nem létezik olyan kifejezés, hogy nagy adag. Pillanatokon belül elfogy minden süti, ha nem vigyázok a tepsit is megeszik. Ez a recept remeknek tűnik, mindenképpen meg fogom sütni. Ráadásul jó nagy tepsijeim vannak, általában a recepteket másfélszeres mennyiséggel kell átszámolnom, de ennek a sütinek az arányai tökélesek lesznek. Nagyon köszönöm!

zsoki4o
zsoki4o Wed, 2014-04-30 15:54

szia! en a teszta keszitesenel elakdtam egy nyulos maszlagot kaptam.keves lenne a liszt??

edit56
VnéEdit / edit56 Wed, 2014-04-30 19:11

Szia!
A recept jó,hogy mit rontottál el,azt én nem tudhatom.
Molnár Andrea is elkészítette Vass Lászlóné Editke finom alkotását, az Alexander süteményt. Gyönyörű kép, fantasztikusan mutatós süti, nagyon szépen köszönjük Andi! A receptjét itt olvashatjátok: http://webcukraszda.hu/alexander-sutemeny/
Már ezen kívül is elkészítették.
Üdv:Edit.

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2014-02-17 13:01

Köszönöm kedves Évi.
Jó nagy adag,több személy megkóstolhatja.
Finom volt.
Üdv:Edit.

873
finomliszt 20 dkg
méz 6 dkg
porcukor 6 dkg
vaj 2 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 kávéskanál
dió 30 dkg
tojásfehérje 8 db
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 4 ek
tojássárgája 8 db
cukor 10 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomliszt 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
vaj 30 dkg
lekvár/ dzsem 2 ek
habtejszín 5 dl
csokoládéforgács 5 dkg