Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alföldi rablónyárs

Alföldi rablónyárs
Alföldi rablónyárs
95 perc / előkészület: 80 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A háromféle hús használata a magyar, de főleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre.


hozzávalók / 4 adag

A rablónyárshoz

A pácléhez

ajánlat

Egyedi rablónyárs vegyes húsokkal, falusi ízekkel.

Hagymás-törtkrumplival, házi csalamádéval vagy kenyérrel, friss vegyes salátával kínáljuk.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük. 
  2. A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljük.
  3. A füstölt szalonnából vékony darabokat vágunk, mint a húsokból.
  4. A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük.
  5. A pácot készítsük el, majd műanyag edényben keverjük össze a húsokkak és a májjal, hogy a pác mindenütt érje. A műanyag edényben lefedve egy órát pihentethetjük a húsokat.
  6. A hurkapálcákat, bambusz nyársakat használat előtt áztassuk vízbe!
  7. Amikor már minden anyagot előkészítettünk a grillezéshez, négy egyforma részre elosztjuk, majd a sertésszűzzel kezdve és befejezve, felváltva a hurkapálcákra húzzuk. 
  8. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött, közepes tűzön, óvatosan forgatva lassan készre sütjük. Figyeljünk arra is, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai, ezért a szeletek egyik oldalát addig süssük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is tegyük ugyanezt, így kevésbé szárad ki, és megőrzi ízeit.
  9. Ügyeljünk arra, hogy a húsok közepe is megfelelően átsüljön.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 921
elküldve: 4
receptkönyvben: 430
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegyes rablóhús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lülütyi
Lülütyi Thu, 2015-06-25 20:05

Háromféle hús és még füstölt szalonna ÉS máj is!! Mintha a mennyországba kerültem volna.... Mentve!

Lidi
Lidi Sun, 2010-08-22 22:13

Hogy őszinte legyek a nyálmirigyeim nekem is kezdenek termelődni a kép láttán!
Pedig most keltem fel az asztaltól..........Névnapi ebéd!
Gondolhatjátok mennyire vagyok éhes........

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-08-22 17:57

Mártika és Feri!Köszi a receptet,már a ránézés is elindítja a gyomrom korgását.Köszi-receptkönyvben!Éva-Anyóca

515
borjúhús 15 dkg
sertésszűz 15 dkg
marhabélszín 15 dkg
csirkemáj 15 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 20 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
szójaszósz 1 ek
sherry 1 ek
méz 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 kk
magyaros fűszerkeverék 1 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint