Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alfréd napi diós kifli

Alfréd napi diós kifli
Alfréd napi diós kifli
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A drága férjem... nem igazán szereti a habos-babos sütiket. Ő inkább a kifliféléket, pogácsákat kultiválja. Ezért sütöttem Neki ezt a sütit, amit a tv-ben látott és mondta: "nna ez biztos nagyon fini"... de miután csak félig-meddig láttam a műsort, így kicsit én is gondolkodtam, hogyan is kellene :-) Jó kis sütike lett...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kovászt készítünk 1 ek lisztből, 1 kk cukorból, a langyos tejből valamint az élesztőből.
  2. A lisztben kézzel elkeverjük a cukrot, a csipet sót, valamint a citromhéjat.
  3. Hozzátesszük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, valamint a puha vajat, és elkezdjük dagasztani.
  4. Legalább 5 percig dagasszuk. Elég lágy tésztát kapunk.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 45 percig.
  6. Elkészítjük a tölteléket. A mézet folyékonyra melegítjük, és elkeverjük benne a darált diót, valamint a fűszereket. Kihűtjük.
  7. A megkelt tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk (lisztezzük, mert elég szépen ragad), és megkenjük 2 dkg olvasztott vajjal. (Én három csíkra tudtam vágni.)
  8. Majd háromszögekre vágjuk. A szélesebbik felébe teszünk kiskanálnyi tölteléket, felcsavarjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével. 10 percet pihentetjük, ez éppen elég a sütő bemelegedésére.
  9. Pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 570
elküldve: 3
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kelt kifli, kifli diótöltelékkel, diós kifli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Sun, 2013-01-13 15:00

Szió Kata !
Igen, valószínűleg ez az a recept. Nagyon kis kellemes kifli, remélem Neked is ízleni fog, ha elkészíted :-)

üdv Jolán

Kat
Kat Sun, 2013-01-13 14:53

Szia! Éppen ma láttam ezt a receptet elkészíteni a Paprika Tv-n. Ott a töltelékbe töltelékbe tettek még egy kis fehérbort és rumot is. Nagyon megörültem most, mikor rábukkantam a receptre írásos formában is, mert így legalább elmentem, és meglesz. Köszönet érte! Üdv.: Kata

1153
rétesliszt 40 dkg
élesztő 2.5 dkg
vaj 13 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
tej 0.5 dl
1 csipet
cukor 6 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
virágméz 1.5 dl
dió 15 dkg
fahéj 0.5 kávéskanál
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
tojásfehérje 1 db