Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alfredos lazac farfalléval

Alfredos lazac farfalléval
Alfredos lazac farfalléval
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halas fogást szerettünk volna készíteni, tésztával, lehetőleg nem a szokásos paradicsomszószos változatot akartuk. Nézelődtünk, gondolkodtunk, vitáztunk, de a konyha egyben maradt...:) Még.  Ez lett belőle.
pH besorolás: közepesen savasít

hozzávalók / 2 adag

A lazac pácolásához

A lazac sütéséhez

Az Alfredo szószhoz

A tésztához

A tészta mártásához

ajánlat

Helyben, frissen melegen ajánljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacokat bepácoljuk, félretesszük.
  2. Elkészítjük az Alfredo szószt, félretesszük, és melegen tartjuk.
  3. Megfőzzük a farfalle tésztát, szintén félretesszük, és melegen tartjuk.
  4. A tészta mártásához előveszünk egy serpenyőt, és 2 ek olívaolajat felforrósítunk benne.
  5. Rádobjuk a hagymát, dinszteljük 5 percig.
  6. Belerakjuk a vargányát, elfőzzük a keletkező levet.
  7. Rászórunk kakukkfüvet, oregánót, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  8. Beledobjuk a paradicsomokat, és készre sütjük kb. 5 perc alatt.
  9. Erre ráöntjük a farfalle tésztát, és átforgatjuk, félrerakjuk.
  10. Egy serpenyőben 1ek olívaolajat felhevítünk, és a lazacszeleteket mindkét oldalukon kb. 2-3 percig sütjük. Ha bőrös a lazac, akkor avval a felével kezdjük a sütést.
  11. Két tányért előveszünk, mindkét tányérra teszünk egy-egy adag tésztát, a tetejükre egy-egy szelet lazacot, és mind a kettőre ráöntünk Alfredó szószt ízlés szerint, és megszórjuk egy kis frissen őrölt színesborssal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 912
elküldve: 5
receptkönyvben: 172
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac tésztával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dhoora
dhoora Sun, 2011-07-31 15:44

Szia!

Ma ez volt az ebéd, annyi módosítással, hogy fagyasztott erdei gomba keverékem volt itthon, de így is óriási sikere volt, még a 3 éves lányom is csak ette, ette :)))) Tényleg nagyon jó recept, és tulajdonképpen a tészta ezzel a mártással önmagában is jó (akár vacsira), egy kis parmezánnal megszórva.
Köszi a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-08-31 12:40

Kedves dhoora! Igaz, jó későn reagálunk, de nagyon örülünk, hogy ízlett a recept!:) Így van, a mártás önmagában is használható!:) Nagyon köszönjük a visszajelzést! A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-07-13 22:56

Köszönjük kedves Juci!:) Petra oldalára be is írtam, hogy ezt is töröltessék. Köszönjük, hogy gondoltál ránk!:) Puszi Neked: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-25 16:26

Ma ebédre készítettem el és nagyon finom lett. Köszi a receptet! Már át is írtam a kis gyűjteményembe.

1843
lazac 25 dkg
limelé 1 lime-ból nyert
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 8 dkg
habtejszín 4 dl
parmezán sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
farfalle 15 dkg
szárított gomba 2 dkg
koktélparadicsom 10 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
olívaolaj 2 ek