Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Algériai krumplikrokett

Algériai krumplikrokett
Algériai krumplikrokett
31 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai gránátalmás kacsánkhoz ez volt a köret. Váncsa István "Lakoma" című könyvében bukkantam rá.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a tojást és a fűszereket, a tetszőleges felaprított zöldfűszert.
  3. Maréknyi golyókat gyúrunk belőle, majd két tenyerünk között ellapítjuk kb. 1-1,5 cm-re, és egy tálcára tesszük, hűtőben pihentetjük fél órát.
  4. Egy serpenyőt felhevítünk, benne kis olívaolajon felmelegítjük a vajat, és a burgonyás korongokat mindkét oldalukon pirosra sütjük.
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 387
elküldve: 3
receptkönyvben: 150
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krokett másképp, burgonyakrokett, burgonya ropogós

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

130
burgonya 40 dkg
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 tk
cayenne bors 0.5 kk
római kömény 1 kávéskanál
koriander 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
vaj 1 tk