Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma-áfonyakrémleves tejmentesen

Alma-áfonyakrémleves tejmentesen
Alma-áfonyakrémleves tejmentesen
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt két fonnyadtabb alma otthon, meg maradt a dobozos áfonyából. Ez lett belőle, mindenkinek ízlett. Az alma adja a sűrűséget, az áfonya a színt, a kölesliszttel a selymes állagot lehet elérni. Ha valaki nem ehet tejet vagy drágállja a tejszínt, ezzel simán megoldhatja a krémesítést.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

15 perc alatt tálalható, gyors, méregolcsó, bombabiztos 4 tányérnyi leves. A cukor helyett eritrittel elkészítve alacsony szénhidráttartalmú. Csak almával, birsalmával is megállja a helyét, az áfonya kis színt és ízt tesz még hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát negyedeljük, magházát kiszedjük.
  2. A kölesgolyók kivételével az összes hozzávalót beszórjuk egy lábasba, felöntjük vízzel, és a forrástól számított 7-8 percig főzzük. Az alma éppen puha lesz.
  3. Botmixerrel homogénre turmixoljuk, kölesgolyóval tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 761
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

áfonyaleves, almaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

163
alma 2 közepes db
áfonya 20 g
kölesliszt 40 g
cukor 50 g
1 csipet
fahéj 1 késhegynyi
szegfűszeg 1 csipet
rózsabors 0.5 g
víz 1 l
köles 30 g