Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma szíve - töltött omlós keksz

Alma szíve - töltött omlós keksz
Alma szíve - töltött omlós keksz
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Biztosan ismeritek a bolti változatát ennek a töltött keksznek... Mulino Bianco felirat díszeleg a csomagoláson, és annyira, de annyira odavoltam érte! :))) De higgyetek nekem, ez legalább olyan finomra sikerült, sőt... kísérletezzetek bátran a tölteléket illetőleg, fügével, körtével, marcipánnal, akár gesztenyével!!!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük elmorzsolni a kockára vágott vajjal. Ha már kezd összeállni, hozzáadjuk a tojások sárgáit, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, nem kell agyon gyúrni, csak addig, amíg összeáll. Fóliába csomagolva egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztezett felületen vagy két fólia között vékonyra nyújtjuk a linzertésztánkat (2-3 mm), és két pogácsaszaggatóval, amelyek közül az egyik egy kicsit nagyobb, mint a másik, köröket szaggatunk belőle. A kisebb kör lesz a keksz alja, a nagyobb pedig az a része, amit a töltelékre fogunk simítani.
  3. Tehát minden kisebb korongra egy kávéskanálnyi almás tölteléket halmozunk, és befedjük a nagyobb korong tésztával, majd óvatosan körben lenyomkodjuk. Ha a banános változatot készítjük, akkor a kisebb korong közepére teszünk egy szelet banánt, ráfektetünk egy kockányi csokoládét, és körben szépen lenyomkodjuk, hogy a töltelék belül maradjon sütés közben.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük kb. 15 perc alatt.

Az alma töltelékhez

  1. Elkészítjük az almatölteléket, az almákat meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, enyhén kinyomkodjuk a levét.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzátesszük az almát, a fűszereket és a cukrot.
  3. Néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverünk egy kanál pudingport vagy egy kanál étkezési keményítőt, és alaposan összekeverjük. Hűlni hagyjuk.

A banános - csokoládés töltelékhez

  1. Ha a banános variációt szeretnénk, akkor a csokoládét tördeljük kis kockákra, a banánt csak közvetlenül az elkészítés előtt hámozzuk, és szeleteljük, mert bebarnul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó

Mióta szakács: 2010.10.24.
28 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Almaszíve töltött omlós keksz, cuor di mela, almatöltelékes keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1071
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
alma 2 közepes db
vaj 1 dkg
barna cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 csipet
banán 1 nagy db
étcsokoládé 10 dkg