Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almában sült almás pite

Almában sült almás pite
Almában sült almás pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik reggel amikor bekapcsoltam a gépet, ez a kép fogadott. Azt mondta a reklámszöveg, hogy süssünk almás pitét másképpen. Biztos nem gondolták, hogy hozzám jó helyre jött, mert amilyen kíváncsi vagyok, rögtön kipróbáltam. Egy nagyon finom sült alma lett belőle, almatöltelékkel, amin a tészta szinte csak dísznek van. Díszítsük kedvünk szerint. Nekem ha lett volna itthon durvára őrölt cukor, azt szórtam volna a tetejére.

hozzávalók / 6 adag

Az almához

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához villával morzsoljuk el a hideg vajat a liszttel, amihez a sót hozzáadtuk. Evőkanalanként locsoljuk rá a vizet, annyit, hogy összeálljon. Fóliába csomagolva rakjuk a hűtőbe 1 órára.
  2. Amíg a tészta pihen, készítsük elő az almákat. A tetejéről vágjunk le egy 1-1,5 cm darabot, pucoljuk meg és vágjuk fel 1 cm-es kockára. Éles késsel vágjuk ki a magházat, a husát pedig karalábévájóval úgy, hogy 1 cm vastag maradjon az oldala meg az alja. A kivájt húst is vágjuk kockára, az alma üreget pedig ecseteljük be a citromlével.
  3. Egy kicsi, sütőpapírral bélelt tepsibe állítgassuk az almákat. Keverjük el a cukrot a liszttel, fahéjjal meg a szerecsendióval, végül a kockára vágott gyümölccsel. Kanalazzuk a tölteléket az almákba.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk ki 6 korongot, vagdossuk be, hogy sütés közben a gőz ki tudjon menni. Helyezzük az almákra, és kenjük meg tojással.
  5. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 093
elküldve: 17
receptkönyvben: 337
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

spórolos almás pite, almával töltött alma, almában sült almás pite

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lacata
Lacata Fri, 2013-01-11 15:03

Szia! Érteklődnék hogy másnap is finom, "friss"? Köszi

qui76
qui76 Wed, 2012-11-07 11:49

Nagyon finom!Most sült ki! :D
Köszönöm a remek receptet!

witch
witch / witch Sun, 2012-09-16 17:48

Kivettem egyet a fotozas miatt, mert igy nem csak
a kalapjuk latszik, hanem az alma is. De meg is ettem! :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-09-14 07:59

Kedves witch!
Ez nagyon jól néz ki, jól is hangzik a recept. Hétvégén sütöm. Köszi a receptet. Piroska

v.nori
v.nori / v.nori Thu, 2012-09-13 15:09

Nagyon guszta. Biztosan ki fogom próbálni. Viszont kacérkodom azzal a gondolattal, hogy az almás tölteléket vanília pudingba beleforgatnám, és úgy raknám rá a tésztát, szerintem az is adna neki egy plusz ízt.

witch
witch / witch Thu, 2012-09-13 15:25

Koszonom! Persze, nyugodtan variald at, ahogy
Neked szimpatikus, mert ez csak otlet ado. En sem
ugy keszitettem, ahogy talaltam. Eredetileg kellett
volna citrom heja-leve meg mandarin heja-leve, de
en maradtam a klasszikus alma-fahej parositasnal.

300
alma 6 db
citromlé 4 tk
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
vaj 8 dkg
1 csipet
víz 3 ek
cukor 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
fahéj 0.5 tk
szerecsendió 1 csipet