Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almabefőtt szegfűszeggel

Almabefőtt szegfűszeggel
Almabefőtt szegfűszeggel
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma kaptam anyósomtól pár kiló almát, és úgy gondoltam, megpróbálkozom a befőzéssel. Megnéztem több receptet és elkészítési módot, remélem, sikerül.:) Befőzőtartósítót is használtam. A végén azért nem bírtam, és megkóstoltam a végeredményt... hmmm.:)))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedekre szeljük, eltávolítjuk magházukat, és citromsavas vízbe rakjuk (így megőrzi színét).
  2. Egy lábasba feltesszük a vizet, bele a cukrot, citrom levét és héját, fahéjat és szegfűszeget (tehát egy fűszeres cukorszirupot készítünk), aki akar, most tegyen bele befőtt tartósítót is.
  3. Ha felforrt a cukorszirup, mehet bele a lecsöpögtetett alma fele, de amint újraforrt, már kapjuk is ki belőle.
  4. Tiszta üvegekbe rakjuk, és a forró sziruppal felöntjük, lezárjuk az üvegeket, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  5. Ugyanezt tesszük az alma másik felével. Mehet az üvegbe a szegfűszeg is, de a citromhéj ne, attól keserű lesz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 48 102
elküldve: 8
receptkönyvben: 129
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, kompót

egyéb elnevezések

almakompót, almabefőtt, fűszeres almabefőtt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1567
alma 5 kg
cukor 1 kg
fahéj 3 kávéskanál
szegfűszeg 15 db
citromsav 2 teáskanál
citrom 2 db
víz 3 l