Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaboros gyümölcstorta

Almaboros gyümölcstorta
Almaboros gyümölcstorta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi német Burdában olvastam, és most ki is próbáltam.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótalapot: A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a tojások keményre vert habját. Kilisztezett tortaformában megsütjük. 
  2. A krémhez az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük. A fűszerekkel és a citrommal puhára főzzük az almaborban. Az ánizst és a fahéjat kivesszük. Ízlés szerint leturmixoljuk, pürésítjük, majd feloldjuk benne az előre beáztatott  zselatint. A tojássárgát a cukorral gőz fölött 3 percig keverjük. Hozzáadjuk az almakrémet, mielőtt az megdermed. 
  3. A habhoz a tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A túrót a joghurttal elkeverjük. A tojáshabot is felverjük. A tejszínhabot először a tojáshabbal elkeverjük, majd apránként a túróhoz adjuk.
  4. Torta összeállítása: A piskótalapot megkenjük az almakrémmel, majd rásimítjuk a habot. Hűtőben legalább 2 órát át állni hagyjuk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 305
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatorta almaborral, almakrémes-túrós szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

750
tojás 3 db
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
víz 2 ek
finomliszt 75 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alma 500 g
citrom 1 db
fahéjrúd 1 db
csillagánizs 1 db
almalé 0.25 l
lapzselatin 4 db
tojássárgája 4 db
cukor 75 g
habtejszín 2.5 dl
tojásfehérje 4 db
tehéntúró 12 dkg
joghurt 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag