Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almachips

Almachips
Almachips
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almachipset baromi egyszerű otthon elkészíteni, felesleges a boltba menni érte. Bármilyen alma megteszi, ami éppen van a gyümölcsöstálban.
A Szakácsok Könyvében leginkább desszertek díszítéséhez ajánlják, de én magában is nagyon szeretem.

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat alaposan megmossuk, megszárítjuk. (Nem kell meghámozni, magozni sem.)
  2. Olyan vékonyra szeleteljük, amilyenre csak tudjuk. (A végeit nem használjuk fel.)
  3. Az almaszeletek mindkét oldalát megkenjük citromlével.
  4. Egy lábasban, lassú tűz felett, feloldjuk a cukrot a vízben, majd erősebbre vesszük a lángot és felforraljuk.
  5. A forró szirupot hőálló tálba öntjük és beledobáljuk az almaszeleteket. Lefedjük és egy éjszakán át állni hagyjuk.
  6. Másnap kivesszük az almát a cukros léből, konyhai papírtörlővel felitatjuk a nedvességet a szeletekről és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük őket egymás mellé.
  7. 100 fokos sütőben 60 perc alatt kiszárítjuk az almaszirmokat. Félidőben megforgatjuk a szeleteket.
  8. Miután kihűlt, légmentesen zárható dobozba tesszük és fogyasztásig abban tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 96 734
elküldve: 7
receptkönyvben: 971
elkészítve: 27/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

almaszirom

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bertvik
bertvik Tue, 2016-11-08 15:29

Sziasztok! Elkészítettem a receptet, köszi, mert isteni finom lett!!! :) Csak az a probléma, hogy hagytunk másnapra is, de úgy visszaszívta magába az alma a nedvességet, hogy olyan lett, mint a gumi, ehetetlen. Mit csináljak, hogy másnap is ropogjon? Szeretném ajándékba adni karácsonyra...

firstlady
firstlady Thu, 2015-03-26 10:04

Van egy elektromos aszalóm a gyümölcsszezonra, inkább arra voltam kíváncsi, ha csak 1-2 darabot szeretnék aszalni, a sütőben hogyan kell. 100 fokos sütőben 60 perc, köszönöm, számomra ez volt a recept használható része.
A cukros áztatáson teljesen megrökönyödtem. Így kell elrontani valamit, ami jó... :( Az aszalvány koncentráltan tartalmazza a cukrot, még a savanykás almából is édes chips lesz.
A magozást - egyetlen nyomás egy olcsón kapható célszerszámmal - szerintem nem érdemes kihagyni. Én is szeretek időt és energiát spórolni, de a magház kemény és ehetetlen, praktikusabb egy teljes egészében fogyasztható csemegét készíteni.

Lini94
Lini / Lini94 Sat, 2014-08-30 19:18

Sziasztok! Attól szeretnék kérdezni, aki cukor nélkül készítette el! Mennyire lett ropogós? Szivacsos lett az állaga vagy rendesen tört, roppant? Köszönöm a választ előre is!

melcsiboszi
Melcsiboszi konyhája / melcsiboszi Fri, 2014-01-10 14:09

A felét olvasztott étcsokiba mártva, majd száradás után fóliába csomagolva tökéletes karácsonyi ajándék volt az öcsémnek! Köszönöm a receptet! :)

Reta
Reta Fri, 2012-02-24 14:29

Csak bátran csinájátok cukor nelkul, én mindig igy csinálom és nagyon finom. Én körtét is szoktam sütőben száritani. mondhatom a körte sokkal finomabb mint az alma. A körtéket megmosom, megszáritom szeletekre végom és sütőpapirral bélelt tepsibe teszem. 80-100 fokon száritom addig mig "összehuzodik a körte", mig fonnyad, majd kiveszem ls ha kihült papir zacskóba teszem, jól lezárom és évekig is megállna ha nem fogyna el. Nálunk a körte hamarabb elfogy mint az alma.

Elise
Elise / Elise Wed, 2011-11-30 13:25

elképesztően szőrszálhasogatók vagytok....csináljátok olyan almából,ami édes fajta.akkor aztán egy kis citromlé és mehet a sütőbe száradni.nem hiszem el,hogy ez tényleg ekkora gondot okoz.
Jelentem:kipróbáltam cukor nélkül is,ISTENI lett így is-úgy is :D jó recept,köszönöm szépen!

nojcica
nojcica Sat, 2010-10-09 16:09

Én is kiváncsi lennék egy cukormentes diétásabb változatra...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-20 21:53

Valaki megcsinálta cukor nélkül? Finom lett?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-20 21:53

Valaki megcsinálta cukor nélkül? Finom lett?

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Thu, 2009-12-10 08:51

A citromlé azért kell, hogy ne barnuljon meg az alma, mert amikor felszeled és éri a levegő, azonnal elkezdődik a barnulás, s így kicsit visszataszító chipseket kapnánk.:)

petra
Petra / petra Wed, 2009-11-04 13:37

Akkor cukros almachips:-)
Szívesen fogadom a cukor nélküli recepted, ha van!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-25 17:43

Nekem is furcsa volt hogy cukros szirupban kell áztatni hiszen elvileg a boltban fitnes nasinak veszi az ember.

Amúgy nagyon köszönöm és szerintem alapjában véve jó recept. Ma meg is csinálom. Persze kihagyom a cukrozós részt. A szeletelés után a sütőbe kerül. Meglátjuk milyen lesz.
A citromlé nem tudom miért kell de a fél tepsin kipróbálom. Meglátjuk melyik lesz jobb.

köszönöm a receptet! majd megírom milyen lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-04 13:29

Ez nem almachips egyáltalán. Az almachipsnek nem 80%-a a cukor.

485
alma 2 db
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 200 g
víz 0.5 l