Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almafánk Bettina konyhájából

Almafánk Bettina konyhájából
Almafánk Bettina konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi csemege lehet mind gyerekek, mind felnőttek számára, ha egyszer megkóstolod, azt fogod mondani:

"a jóból a sok soha nem elég".:)

Így voltam ezzel én is, mikor elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a tojásokat.
  2. Külön egy másik tálban a lisztet, cukrot és a sütőport összekeverjük, majd az almához adjuk.
  3. Összegyúrjuk, majd egy evőkanál segítségével galuskákat formázunk, és olajban kisütjük szép barnára mindkét oldalán.
  4. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
  5. Fahéjas-porcukorral megszórjuk.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 116
elküldve: 15
receptkönyvben: 112
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettina25

Mióta szakács: 2013.04.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás puffancs, almás fánk, fánk reszelt almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bettina25
Bettina25 / Bettina25 Mon, 2013-10-14 19:57

Örülök neki, hogy tetszett/ízlett.:) A kinyomkodást nem írtam oda ,mert az alma levét úgyis a liszt felveszi.
Üdv,szép napot! :)

Kodak
Kodak / Kodak Mon, 2013-10-07 22:56

Sikerült elkészíteni! Annyi módosítással, hogy én kinyomkodtam a lereszelt almát, és utána öntöttem a tésztához az almaléből (nem kellett sok), míg össze nem állt a massza. Finom és egyszerű:-)

873
alma 1 kg
finomliszt 35 dkg
tojás 2 db
cukor 2 ek
sütőpor 0.25 csomag
fahéj 0.5 kávéskanál
porcukor 1 ek
napraforgó olaj 2 dl