Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almafánk Judit konyhájából

Almafánk Judit konyhájából
Almafánk Judit konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam első helyre került a fánkok közül az almafánk. Lágy vaníliasodóval és fahéjas porcukorral megszórva kiváló desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét jól kinyomkodjuk.
  2. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk a többi hozzávalóval, és a levétől kinyomkodott almával együtt tésztát dagasztunk.
  3. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Amikor megkelt a tészta, lisztes felületen kissé átgyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kb. 8 cm-es köröket szaggatunk.
  5. Kb. félóráig kelni hagyjuk, majd bő, forró olajban kisütjük a fánkokat. Papírtörlőre szedjük, és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 963
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fánk, reszelt almás fánk, kelt almafánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1081
alma 50 dkg
friss élesztő 25 g
porcukor 3 ek
tej 2 dl
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
vaj 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 1 ek
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 dl