Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almafőzelék Purpur konyhájából

Almafőzelék Purpur konyhájából
Almafőzelék Purpur konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám specialitása, és gyerekkorom nagy kedvence ez a főzelék.:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Adhatjuk sült vagy főtt húsokkal, sült virslivel, bundás kenyérrel - vagy csak úgy magában is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni.
  2. Amíg a vizünk felforr, az almákat megmossuk, négy felé vágjuk, magházukat kivesszük, héjukat vékonyan lehámozzuk. A negyedeket hosszában elfelezzük, és kis kockákra aprítjuk.
  3. Beletesszük a forrásban lévő vízbe, és hozzákeverjük a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Tegyük bele a fahéjat és a szegfűszeget is.
  4. Tartalék lángon forraljuk 15 percig, amíg az alma megpuhul. Közben elkészítjük a habarást.
  5. A lisztet előbb csak kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd kis adagokban hozzáöntjük a tej maradékát. Ha mégis csomós lett, megszűrhetjük.
  6. Vegyük le a lángról az almát, és lassan állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a habarást.
  7. Tegyük vissza a tűzhelyre, és tartalék lángon állandó kevergetés közben várjuk meg, míg sűrű állagú lesz.
  8. Tálalás előtt közvetlenül keverjük bele egy fél citrom levét.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 344
elküldve: 5
receptkönyvben: 140
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Purpur

Mióta szakács: 2012.05.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habart almafőzelék, tejes almafőzelék, fahéjas almafőzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Forcas
Forcas Mon, 2013-12-09 09:17

A családomban is ismert ez a recept, mi fasírttal szoktuk enni. Már elkerültem otthonról, a lakótársakat, munkatársakat mindig sikeresen megbotránkoztattam vele :) (Eleve azzal, hogy van olyan, hogy almafőzelék, utána azzal, amikor meglátták, mit eszek hozzá feltétként...) Pedig nagyon finom! Aki rávetemedett, hogy megkóstolja, mind megszerette. Örülök, hogy feltetted ide ezt a receptet, ismerjék meg mások is, mert nagyon jó! :)

Purpur
Purpur / Purpur Sat, 2014-01-25 21:34

Köszönöm, és örülök, hogy Te is sokakkal meg tudtad szerettetni! :-) Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik csak nagyot néznek, amikor megtudják, hogy ilyen egyáltalán van... de aztán végül senki nem tud neki ellenállni! ;-)

274
alma 1.5 kg
1 csipet
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 1 l
szegfűszeg 5 db
fahéj 0 ízlés szerint
tej 2 dl
finomliszt 1.5 evőkanál