Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almagríz

Almagríz
Almagríz
16 perc / előkészület: 1 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már tejbegríz van, miért ne lehetne almagríz is? :) Különleges ízvilág, nem biztos, hogy mindenkinek bejön, de mindenképp érdemes kipróbálni.
Az almalé lassabban forr fel, mint a tej, úgyhogy nem kell aggódni, ha nem akar hamar felforrni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almalevet felforraljuk.
  2. Beleöntjük a búzadarát, a cukrot, és fahéjjal ízesítjük.
  3. Folyamatos kevergetés mellett 10-15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 944
elküldve: 2
receptkönyvben: 250
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almalé-gríz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Florina
Florina Sun, 2011-01-23 15:00

Kedves Flóra!
Érdekesnek hangzik a recepted és különlegesnek, legalább is számomra! Egyszer biztos, hogy ki fogom próbálni! Annyi kérdésem lenne hozzá, hogy számít e az, hogy az almalé hány %-os? Próbáltad már többfélével?
Köszi előre is a választ!

Üdv.
Florina

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-01-23 16:14

Kedves Florina!
Örülök, hogy tetszik a recept! Én 100 %-os almalevet használtam, de szerintem nem számít, hogy hány százalékossal készíted el.
Üdv: Flóra

203
almalé 4 dl
búzadara 40 g
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 0 ízlés szerint