Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almahab

Almahab
Almahab
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom almás desszert. Az almát megfőzhetjük egy nappal hamarabb, és másnapig hagyjuk a hűtőben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghántjuk, magházát kivágjuk, majd durva kockákra vágjuk.
  2. Az almát 125 ml vízzel, a cukorral, fahéjrúddal és a citromlével kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Hűlni hagyjuk.
  3. A fahéjrudat eltávolítjuk, az almát botmixerrel pürésítjük. Óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez.
  4. Az almahabot 4 pohárba osszuk. Megszórjuk a mandulával és az őrölt fahéjjal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 142
elküldve: 4
receptkönyvben: 294
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes almahab, gyümölcshab almából, fahéjas-almás pohárdesszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moniee
moniee Sun, 2012-09-09 16:59

Sajnos nekem nem sikerült óvatosan összekeverni a habot, így inkább krém lett, mint hab, de ez inkább a kezdő mivoltomból fakad szerintem :) Köszi, azért így is finom volt és a maradék almát-körtét át tudtam konvertálni egy jó kis vasárnapi ebéd utáni édességgé.

296
alma 50 dkg
cukor 50 g
fahéjrúd 1 db
citromlé 1 ek
habtejszín 250 ml
mandulapehely 4 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint