Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almakompótos desszert

Almakompótos desszert
Almakompótos desszert
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Belgiumban ettem elősször, ahol desszertként tálalják.

hozzávalók / 4 adag

Az almához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, felaprítjuk.
  2. A lábas aljára - amelybe a feldarabolt almákat rakjuk - csak 1-2 dl vízet teszünk, hogy ne ragadjon le.
  3. Beletesszük a cukrot (ízlés szerint), a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget.
  4. Jó pépesre főzzük.
  5. Amikor kész, a szegfűszeget kiszedjük.
  6. A pépet tűzálló tálba öntjük. Ennek a tetejére jöhet a krém.
  7. A krém elkészítéséhez csak a hozzávalókat kell összekavarni. (Morzsaszerű lesz az állaga.)
  8. Sütőbe tesszük, és megsütjük.
  9. Ha szép barna a teteje, akkor van kész.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 587
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dvanda

Mióta szakács: 2010.12.02.
6 recept

receptjellemzők

konyha: belga
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pépes alma morzsatetővel, fahéjas almakompót

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
alma 1 kg
cukor 2 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
vaj 12 dkg
fahéj 1 tk