Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almamártás 2.

Almamártás 2.
Almamártás 2.
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk -"Szabolcsban"- az alma nélkülözhetetlen az asztalról. Ez a változata alternatíva a sóskamártásra (amit mi egy kicsit édesebben szeretünk).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fontos, hogy sokáig főzzük a végén, mert csak így nem lesz "hasfájós"!
Főtt hús, és burgonya mellé kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat lereszeljük (akár a héjukkal együtt). Pici olajon addig dinszteljük, amíg megpuhul.
  2. Levéve a tűzről ,ízesítjük cukorral és citrommal, majd hozzákeverjük a lisztet.
  3. Ha már csomómentes, akkor jöhet hozzá a tejföl, majd felöntjük tejjel, tejszínnel, vagy vízzel.
  4. Visszatesszük főni. Ha sűrűsödne, akkor tovább higítjuk, amíg mártás sűrűségű nem lesz.
  5. Kb. 10 percig folyamatos kavargatás mellett főzzük.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

almás mártás, szabolcsi mártás almából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balogherika76
Tóthné Erika / balogherika76 Sun, 2012-01-08 23:02

Hűű ez fincsi :D Szoktam oldalast sütni úgy,hogy meg tüzdelem aszalt szilvával,megszórom sóval,borssal és egy pici gyönbérrel,majd emellé tökéletes mártás lesz Köszike:D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 22:04

Imádom!
Miért "hasfájós"?

Üdv, Tyche

mumus-ka
mumuska / mumus-ka Wed, 2010-12-08 09:10

Kedves Tyche!

Azért hasfájós, mert ha nem főzöd ki rendesen a tejfölös habarást (bármiben), akkor esetleg hasgörcsöt vagy hasmenést okozhat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-08 22:19

Ó, értem, köszönöm a választ. :)

334
alma 4 kis db
napraforgó olaj 1 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 2 ek
tej 1.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 1 ek