Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almapaprika télre

Almapaprika télre
Almapaprika télre
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ropogós almapaprikánk lesz, ha így készítjük el!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a felöntőlé-mennyiség egy 5 l-es üveghez elég. Én úgy szoktam, hogy kisebb üvegekbe rakom, és ezekre öntöm a levet, amíg tart. Ha kevés lenne, újból készítek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan elmossuk. Törlőruhára téve, lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.
  2. Az almapaprikákat megmossuk alaposan. Üvegekbe rakjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, borsot, koriandert.
  3. Elkészítjük a levet: az 1,7 liter vizet a többi hozzávalóval jól elkavarjuk, amíg minden el nem olvad benne. Rászedjük, vagy öntjük a paprikákra. Ha kevésnek bizonyulna a lé, csináljunk még egy adagot (későbbre is el lehet tenni, zárható edényben).
  4. Jól lezárjuk, és hűvösre tesszük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 163
össznézettség: 29 722
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
712 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

Ecetes almapaprika télre, ecetes almapaprika savanyúság,almapaprika

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Piroska73
Piroska73 Fri, 2017-09-15 15:54

Minden évben ezt a receptet csinálom meg,és aki szereti az almapaprikát,az örül majd,ha télen elő vesz egy-egy üveggel,és elcsemegézik belőle.Igazi,finom és jobb,mint a bolti!!!

173
almapaprika 3 kg
2 ek
cukor 4 ek
ecet 2.5 dl
víz 1.7 l
borkén 1 kávéskanál
timsó 0.5 tk
bors 1 teáskanál
babérlevél 3 db
koriander 1 teáskanál