Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almapüré Glaser konyhájából

Almapüré Glaser konyhájából
Almapüré Glaser konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én krumplilángoshoz készítettem az almapürét. De tálalhatjuk desszertként is önmagában, vagy tejberizs mellé, joghurtba, császármorzsához, palacsintához…

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk, majd durva darabokra vágjuk.
  2. Az almát a vízzel, a citromlével, a cukorral, a fahéjjal és a csillagánizzsal felfőzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  3. A fahéjt és a csillagánizst eltávolítjuk, majd a puha almát sűrű szitán átpasszírozzuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 725
elküldve: 0
receptkönyvben: 118
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: német
babakonyha: baba 8-12 hónap
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres almapüré, almapüré házilag, édes almapüré

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csiprity
Csiprity Sun, 2014-06-15 12:16

Szia!
Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Sajnos, csillagánizs nem volt itthon, de így is szuper az íze.

108
alma 750 g
víz 50 ml
citromlé 2 ek
cukor 2 ek
fahéjrúd 0.5 db
csillagánizs 0 ízlés szerint