Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almapürétorta

Almapürétorta
Almapürétorta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Német recept. Mi gulyáslevest főztünk nekik, ők pedig hozták a süteményt. Először csodálkoztam, hogy egy krém nélküli, egyszerű süteményt miért kell ennyire feldíszíteni, de amikor megkóstoltam, akkor megértettem. Azóta már legalább harmicszor elkészítettem, mindig nagy sikere van. Én dupla adagot szoktam csinálni, mert errefelé csak 70 0g-os kiszerelésben kapható az almapüré. Ami nem fér bele a tortaformába, azt muffinként készítem el.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 100 g vajat és 100 g fehér csokit folyamatos keverés mellett megolvasztunk. Amint kész, félrehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni, amíg a többi alapanyagot elő-, ill. elkészítjük.
  2. A 3 tojást megmossuk, kettéválasztjuk.
  3. A sárgájához hozzáöntünk egy evőkanál cukrot, 180 g lisztet, fél csomag sütőport és a 350 g almapürét. Belereszeljük a megtisztított citrom héját.
  4. A tojásokat egy csipet sóval felverjük. Ha már kemény a hab, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  5. Összekeverjük a másik masszát is, majd amikor már csomómentes, hozzáöntjük az olvasztott vajas csokit és egyenletesen elkeverjük.
  6. A masszát óvatosan összedolgozzuk a habbal. Úgy, mint a piskóta készítésénél. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  8. Amíg az alap sül, addig megmossuk az almákat, felnégyeljük, és kimagozzuk őket. Vékony szeletekre vágjuk, és 2 dl almalében 3-4 percig főzzük. (Kb. 1,5 alma marad meg, a többi vagy vágás közben, vagy főzés közben törik el.) Leszűrjük az almát, és hagyjuk hűlni.
  9. A sajtreszelő nagyobb felén lereszeljük a másik 100 g fehér csokit. Természetesen fehér csokimázzal is helyettesíthető, de azt nem mindenhol lehet kapni.
  10. Ha elkészült a sütemény, 10 percre félretesszük, majd kivesszük a sütőformából, még melegen rászórjuk a reszelt fehér csokoládét, és feldíszítjük az almaszeletekkel.
  11. Őrölt fahéjjal vagy mentalevelekkel díszítjük.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 662
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

J.K.

Mióta szakács: 2011.01.29.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta, almás sütemény, német fahéjas almás szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sz.e.
sz.e. / sz.e. Sun, 2012-02-05 08:43

Joli, Fehervaron mar elterjedt a torta... pedig meg nem ertel haza :)

401
almapüré 35 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 púpozott ek
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
alma 2 db
almalé 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint