Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás barackos pite diósan

Almás barackos pite diósan
Almás barackos pite diósan
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most egy klasszikus, gyors és nagyon gyümölcsös sütit kívántam meg, amibe csempésztem egy kevéske diót is. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető! Egy pohár tejjel tökéletes nasi, de vendégváró finomságnak is remek :D

hozzávalók / 12 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tészta alapanyagait (kivéve a diót) egy tálban kézzel alaposan összegyúrjuk, ha már nem ragad a kezünkre, akkor jó. A masszát két részre vesszük 1/3- 2/3 arányban. 1/3 megy a mélyhűtőbe, 2/3 meg a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ebbe nyomkodjuk bele a hűtőből kivett tésztánkat, csak így egyszerűen kézzel, nagyjából egyenletesen. Erre öntjük a gyümölcsös tölteléket, amit eloszlatunk rajta.
  3. A mélyhűtőből kivett tésztánkat golyócskákra csipkedjük, és beleforgatjuk a darált dióba, így halmozzuk a gyümölcsös réteg tetejére.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és ebben sütjük kb. 40-50 percig, míg a teteje szép aranybarna nem lesz, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy az alja is teljesen megsült-e.
  5. A sütőből kivéve szobahőmérsékletűre hűtjük, így fogyasztjuk kockákra vágva.

töltelék

  1. A töltelékhez az almákat megpucoljuk, és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a citromlét, fűszereket meg a margarint, így megdinszteljük, míg kicsit meg nem puhul. Levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük.
  2. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, ez eltart egy darabig, 5-10 perc.
  4. A barackokat kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük, így nyersen keverjük a tűzön kicsit megpuhított almaszeletekhez.
  5. A gyümölcsös keverékhez hozzáöntjük a pudingporos tejet, és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20*40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 591
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos-diós pite, gyümölcsös pite, diós-almás pite nektarinnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

568
kukoricaliszt 10 dkg
finomliszt 40 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 3 ek
tojássárgája 3 db
1 csipet
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
dió 10 dkg
alma 4 kis db
nektarin 2 db
citromlé 1 ek
margarin 5 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 1 dl
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
cukor 10 dkg
tojásfehérje 3 db