Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-bazsalikomos csirkemell

Almás-bazsalikomos csirkemell
Almás-bazsalikomos csirkemell
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi könnyű, minden évszakban készíthető egyszerű étel. Nálunk családi kedvenc, a felnőttek és a gyerekek is szeretik, a sült alma különleges, pikáns ízt ad a húsnak. A vaj el is hagyható, így teljesen zsírmentes, mégsem száraz a hús – az agyagedénynek köszönhetően.

Pulykából és sertéskarajból is elkészíthető.

Nagyi-blogomban is szó van róla:

http://www.nosalty.hu/ajanlo/mari-nagyi-menuje-kismamaknak

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló köret mellé a krumplipüré.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az agyagedényt (római tál, Römertopf) beáztatjuk. (Nemcsak abban készíthető, a lényeg, hogy sütőbe lehessen tenni!)
  2. A csirkemellek bőrét lehúzzuk, a húst felszeleteljük.
  3. A bazsalikomot felaprítjuk.
  4. Almával kezdjük, majd besózott, bazsalikomozott hússzelet következik, majd újra alma… az agyagedénybe sorakoztatjuk a rétegeket. Nem egymásra, hanem állítva, egymás mellé. A sort alma zárja.
  5. Ha több szaftot szeretnénk, még pici víz mehet rá, a tetejére vajdarabkák.
  6. A tálat berakjuk a sütőbe (ne legyen forró), majd 180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
  7. A tál tetejét levéve, még kb. 5-10 percig tovább sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 60 216
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 267
elkészítve: 92/106
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás csirkemell római tálban sütve, réteges sült almás csirke bazsalikommal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laniko
laniko Wed, 2015-11-25 16:35

Ez egy tökéletes receptnek hangzik, szeretném elkészíteni, de lenne egy kérdésem:
mázas cserépedényt is be kell áztatni?
Bár a "natúr cserép" csak az alján, (ahol leteszem és érintkezik az asztallal) látható.

Segítségeteket és a válaszokat előre is köszönöm, mert addig nem merem elkészíteni benne! :)

Nóc
Nóc Wed, 2013-12-25 23:58

Kedves Veres Mari!

Ma elkészítettem ezt az ételt, de sajnos nem olyan lett, mint amilyet vártam :(
Mindent úgy csináltam, ahogy írtál, nekem mégis íztelen - leszámítva a bazsalikom erőteljes ízét -, jellegtelen és sajnos nem "ért össze" az almával a sülés közben.
Én egy szaftos, harmonikus ízvilágú húsos ételre számítottam, sajnos a végeredmény nem ez lett. Mivel mindent a leírás alapján csináltam, nem hiszem, hogy én rontottam volna el valamit, bár nyilván az alapanyagokon is múlik.
Karácsony révén hatalmas adagot csináltam belőle, így holnapra vmi mentő ötletet ki kellene hozzá találnom, hogyan dobjam fel. Ha van hozzá ötletetek, szívesen fogadom!

Üdv,
Nóc

Manna_87
Manna_87 Mon, 2013-11-18 14:07

Hétvégén megcsináltam :) annyira finom volt, hogy szavakba sem lehet önteni. IMÁDTAM :)
Köszönöm a receptet, végtelenül egyszerű és a végeredmény mennyi. Biztos megcsinálom még jó párszor.

Ditke62
Ditke62 Wed, 2013-02-06 15:37

Én egy pici borsot is teszek a húsra és serpenyőben vajon kicsit elősütöm hogy kívül megpiruljon mert elsőre nekem elég főtt hús jellege lett. Így viszont isteni, már többször megcsináltam, a gyerekek imádják. Köszi a receptet!

Veres Mari
Veres Mari / Veres Mari Wed, 2013-02-06 16:25

Örülök, hogy megszerettétek! Lehet variálni, kinek, hogy ízlik. Kicsi gyerekeknek és szoptatós anyukáknak szólt az alaprecept, amiatt sem volt több fűszer benne.
Üdv., Mari nagyi

Veres Mari
Veres Mari / Veres Mari Sat, 2012-11-10 16:49

Igen, nem zavaró, nagyon puha lesz. Jonatánból és a hasonló fajtákból készítem, azoknak nem vastag a héjuk. Aki nem bírja az almahéjat - mert nehezebben emészti - meghámozhatja persze. Kisebb gyerekeknek - ha kell - egyszerűbb levenni a sütés után. Remélem, megszereted/szeretitek!

351
csirkemell filé 2 db
alma 8 közepes db
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg