Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-bodzás morzsatorta

Almás-bodzás morzsatorta
Almás-bodzás morzsatorta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt életem legelső süteménye. Az eredeti recept bodzalekvárt nem tartalmaz; most először tettem bele, mert anyuék csináltak bodzalekvárt és mindenbe beleteszem, amibe nem szégyellem. Természetesen bodza nélkül is nagyon finom.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Egy gombóc vaníliafagyival tökéletes! A lisztbe keverhetünk még zabpelyhet is. A sütési idő nem szentírás, sok függ az alma fajtájától is. Ehhez a recepthez puhább, édeskés almát ajánlok. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk kevés citromlével, cukrot, fahéjat szórunk rá, és mellédobjuk a szegfűszeget. Összekeverjük egy kevés bodzalekvárral.
  2. A lisztbe kis darabokban beledobjuk a margarint, és azt összemorzsoljuk. Ráhalmozzuk a gyümölcsre a morzsát.
  3. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg az alma levet nem ereszt, és bugyborékol, illetve a morzsa aranybarnára nem sül.

  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 458
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

angol almatorta bodzával, morzsás alma bodzával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

289
alma 2 db
finomliszt 10 dkg
margarin 3 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 1 ek
fahéj 1 tk
szegfűszeg 2 db
lekvár/ dzsem 1 ek