Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-céklás gyors pite

Almás-céklás gyors pite
Almás-céklás gyors pite
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma és cékla párosát salátában is nagyon szeretem, gondoltam, kipróbálom édes sütihez is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit leveles tésztát előző este érdemes kivenni a fagyasztóból.
  2. Reszeljük le a céklát, és a zsiradékon kezdjük el párolni kis lángon, néha megkeverve. 10 perc után mehet bele a reszelt alma, nyírfacukor, fahéj és narancslé is, és további 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg az almát is.
  3. Közben vágjuk ketté a leveles tészta lapot. (A másik feléből készülhet sós sütemény, vagy a töltelék duplázásával még egy pite.) Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra, majd tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsire. A széleken 1,5 centit hajtsunk vissza, hogy peremet képezzünk. Az elkevert tojással kenjük meg vékonyan a tésztát.
  4. Ha elkészült a töltelék, kanalazzuk az alapra, és szórjuk meg a durvára vágott dióval. 220 fokon süssük nagyjából 15 percig, amíg szép piros nem lesz a pereme.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 848
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nikikoncz

Mióta szakács: 2015.08.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklás leveles, almás süti leveles tésztából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

348
leveles tészta 0.5 csomag
vaj 25 g
alma 3 közepes db
cékla 2 közepes db
narancslé 1 fél narancsból nyert
xilit 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
tojás 1 db
dió 25 g