Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás céklasaláta Csibedina konyhájából

Almás céklasaláta Csibedina konyhájából
Almás céklasaláta Csibedina konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi ünnepi vacsorán találkoztam először ezzel a salátával, de azóta az év bármely részében - általában közkívánatra - szoktam készíteni.

hozzávalók / 5 adag

A salátához

A mártáshoz

ajánlat

Elsősorban sült húsok mellé ajánlom, de bármilyen hidegtálon is jól mutat. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát és az almát apró kockákra vágjuk.
  2. A mártást összeállítjuk a hozzávalók alapos összekeverésével, majd az almás céklára öntjük.
  3. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 50 648
elküldve: 22
receptkönyvben: 660
elkészítve: 51/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes céklasaláta, pikáns céklasaláta, céklás saláta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viktoska
viktoska Wed, 2016-03-30 17:18

Isteni finom! Meglepően egyszerű és finom. Húsvéti ebédhez készítettem el. Kétszer készítettem, de ma estére tervezem, hogy ismét megcsinálom. Gyönyörű színe van és frissítően jó ízű! Köszönöm a receptet!

balintmonika
balintmonika Thu, 2016-03-10 09:50

Nem vagyok céklaimádó.Amikor a piaci asztalokon szinte céklán kívül nincs más salátának való,mégis veszek belőle.Az idén akadtam erre a receptre és mivel a kamrában ott lapult két cékla, belefogtam a kalandba.
Be kell,hogy valljam,a cékla még főhetett volna,de az öntet elkészítésével nem volt gondom.Egy kissebb cékla és egy fél alma esett áldozatul.Nem volt rossz,sőt...
A másik céklát a jövő héten készítem el a fenti recept alapján.
Azt hiszem,ez pont elég a recept minősítésére!

desertlover
desertlover Thu, 2015-12-17 00:22

Sokszor elkészítettem, egyszerűen tökéletes. Nagyon szeretjük a hagyományos cékla salátát (savanyúságot), de ez valami mennyei. Nálam a szép rózsaszín krémben elsüllyed egy-két...na jó, több dió darabka is :-) Edina! A kategóriában a TE recepted a legjobb! Köszönjük az élmény lehetőségét!

Csibedina
Csibedina / Csibedina Thu, 2015-12-17 01:15

De aranyos vagy! Köszönöm szépen, örülök, hogy nektek is ízlik! :-)
Ó, a dió de jó ötlet! Az ünnepi asztalra akkor már ezzel kiegészítve fogom készíteni! ;-)

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sat, 2014-02-15 23:22

Szia,
Én eddig mindig előfőzött, vákuum csomagolt céklából készítettem. Lidlben, Tescóban is kapható;-)
Üdv:
Edina

sziszi01
sziszi01 Mon, 2014-01-13 22:06

Szia!
már 2x elkészítettem! isteni finom, sültek mellé tényleg kiváló! Köszi a receptet!
Sziszi

462
cékla 1 kg
alma 3 db
tejföl 450 g
majonéz 160 g
mustár 1 ek
porcukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint