Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás crumble narancshéjjal

Almás crumble narancshéjjal
Almás crumble narancshéjjal
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami egyszerűre és almásra vágytam. Megnéztem pár crumble receptet, és ez lett belőle.

Nagyon hamar elfogy! Sajnos tegnap nem tudtam lefotózni, úgyhogy ügyeskednem kellett, hogy valami azért látszódjon is. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Melegen és hidegen egyaránt finom. Melegen vaníliafagyival a legjobb.

Más gyümölcsökkel és gyünölcskombinációkkal is el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk. Fahéjjal, reszelt cirtom- és narancshéjjal ízlés szerint összeforgatjuk. Egy kivajazott kisebb méretű tepsibe vagy tortaformába tesszük. 3 csomag vaníliás cukrot egyenletesen rászórunk.
  3. A lisztet, a margarint, a cukrot és a diót vagy morzsát összemorzsolunk. A darált keksz állaga akkor jó, mikor vannak még benne kicsit nagyobb darabok is. Egyenletesen eloszlatjuk az almákon.
  4. Alufóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, majd fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje szép aranybarnára megpiruljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 666
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sunyi

Mióta szakács: 2010.02.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás almás sütemény, diós-almás morzsasüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

daker2162
daker2162 Fri, 2012-08-10 22:18

Én nem szoktam letakarni, és ha nincs otthon vanilia fagyi, akkor vanilia pudinggal fogyasztjuk de ekkor kissé higabbra készitem az állagát.

595
cukor 15 dkg
margarin 15 dkg
finomliszt 22.5 dkg
dió 8 dkg
alma 6 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert