Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csiga Gabimami konyhájából

Almás csiga Gabimami konyhájából
Almás csiga Gabimami konyhájából
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis változatosság kedvéért készítettem így el. Hisz még tavalyi amákat is fel lehet használni. De sikeres lett így is...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

Minden kezdőnek is tudom ajánlani, mert nagyon egyszerű az elkészítése.

Ha nagyon édesszájú a család, dupla adagot süssél.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A tészta hozzávalóit egy mély tálban jól összegyúrjuk, és két cipót formálunk belőle.
  2. Lisztezett gyúródeszkán külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel picit megkenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.
  3. Az almát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük, majd levétől kinyomkodjuk. Majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, kettévesszük, és az egyik tésztalapra egyenletesen elsimítjuk.
  4. Majd szorosan feltekerjük, és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan.
  5. Előmelegített sütőben, teljes lángon készre sütjük. Amikor megsült, kicsit hagyjuk hűlni, és vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 020
elküldve: 17
receptkönyvben: 349
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csiga almásan, fahéjas-almás csiga, kelesztés nélküli édes csiga

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gigi22
gigi22 Sat, 2013-08-17 13:46

Kedves Gabimami!
Azt szeretném kérdezni, hogy Rama helyett használhatok-e vajat, vagy inkább zsírt? És ha igen, akkor zsírból mennyit? Abból kevesebb is elég esetleg?
És a tésztának milyen állagúnak kell lennie? Valójában ez is egy linzertészta?
Bocsánat a hogy ilyeneket kérdezek! Amióta megláttam beleszerettem, az almás sütiket szeretem a legjobban, és ez ránézésre is csodás! De a tudatlanságom miatt, még nem mertem hozzákezdeni!
Nagyon köszönöm előre is a választ!
Üdvözlettel és köszönettel:Gigi
UI: A Bejgli egyszerűen csodálatos! Még nem ettem ehhez hasonlót! Köszönet érte!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2013-08-17 16:20

Szia Gigi!
Nem muszály Rama margarint használnod, egyébként más fajta kocka margarin ugyan olyan jó. De ha zsírt használsz akkor csak 18 dkg tegyél hozzá az elég bőven bele. Igen ez egy linzer tészta az állaga, amikor teljesen össze dolgozod. Nyugodtan készísd el zsírral is mert fincsi. Ha vajat használsz, boltit akkor ugyan az a mennyiség kell,mint a margarinnál, mivel a bolti vajakból a zsíradék ugyan úgy ki van pasztőrözve. Ha házi vaj amit esetleg otthol készítenek, abból ugyan annyi kell mint a zsírból.
Elnézést kérek de nem voltam gép közelben így csak most tudok válaszolni .
Annak nagyon örülök,hogy elnyerte tetszésed a bejglim,tudom ajánlani az almás fahéjasat is fennt a teljes recept leírás róla.
További szépnapot,és kellemes hosszú hétvégét kivánok. Majd írd meg milyen lett a csigád.. Köszike...
Üdv..Gabriella..

gigi22
gigi22 Sat, 2013-08-17 20:19

Kedves Gabriella! (Gabimami)
Nagyon köszönöm a gyors választ, és hálásan köszönöm, hogy mindenre választ adtál. Most már, merem venni a bátorságot, hogy nekiálljak megsütni ezt a csodát!
Örülök hogy ajánlottad az almás-fahéjas bejglit is, a recept alapján biztos vagyok benne, hogy az is nagy siker lesz. Hála neked!
Köszönjük ezt a sok, finomságos receptet!!!
Én is kívánok további szép estét, kellemes időtöltést, és jó pihenést a hosszú hétvégére!
Köszönök mindent!
Üdvözöl:Gigi

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-08-19 11:05

Szia Gigi!
Nagyon köszönöm e sok kedves szavakat.
További jó sütés főzést kivánok,még holnap gépközelben leszek, s utánna csak hétvégén.. Ha bármin kérdésed van nyugodtan írj,csak nem biztos,hogy azonnal válaszolok..
Csodás napokat kivánok..
Üdv..Gabriella..

gigi22
gigi22 Mon, 2013-08-19 12:46

Drága Gabimami!(Gabriella)
Köszönöm hogy gondolsz rám, hétvégére tervezzük a csodás almás tekercsed elkészítését!
Segítségemre eljön az egyik kedves barátnőm is, mert szeretné ő is megtanulni. Neki is nagy kedvenc az almás süti, minden mennyiségben. Tegnap átböngésztük az összes sütis receptedet, és hát......lesz bőven mit sütögetnünk.....
Köszönet minden fincsi sütidért, amivel megörvendezteted nem csak a pocinkat, hanem a szívünket is melengeted!
Szeretettel üdvözöl:Gigi

margica
margica Mon, 2012-11-05 13:34

még nem volt alkalom elkészíteni,de el fogom.
köszönet a receptért és a gyors válaszért.
ÜDV.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2012-11-05 20:16

Szia Margica!

Nagyon szívesen,majd megsütöd amikor időd engedi..
Kellemes hetet kivánok..
Üdv ..Gabriella..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-11-02 18:24

Szia margica!
Igen ilyen marad a tészta sütés után is.
Ne ijedjél meg de át van sülve és finom nagyon,s nem utolsó sorban a gyerekek jobban szeretik mint az almás pitét.
Üdv..Gabriella..

illesera
illesera Thu, 2012-05-24 15:42

Szia Gabi !
Nagyon guszták a tekercseid ! Csak nem egészen értem, a tésztából 2 db téglalapot nyújtasz ? Mert ezt nem írod, csak az alapján gondolom, hogy a tölteléket 2-felé veszed ?! Az almából kifolyt cukros lé nem ég meg a csigák alatt?
Nagyon tetszik az ötleted, kipróbálom !
Üdv
Era

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-05-25 15:10

Szia Erika!
Ki javítottam,két cípót formálunk a tésztából,és külön-külön téglalappá nyújtjuk.
Az almához valókkal össze keverted s két felé vetted nyomkodjad enyhén ki a levét.
S igy biztosan sikerül neked is...
Sok sikert kivánok hozzá...
Üdv...Gabimami...

1235
finomliszt 50 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 3 ek
margarin 25 dkg
porcukor 2 ek
1 csipet
alma 2 kg
fahéj 2 tk
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek