Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csirke

Almás csirke
Almás csirke
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer késő este  (már minden zárva volt a környéken ) férjem hazaszólt, hogy két vendéget hoz. Más nem volt a fagyasztóban, meg a gyümölcskosárban...

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A krumplipüréhez

A párolt zöldségkörethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csibét feldaraboljuk, befűszerezzük, sütőzacskóba tesszük, melléöntjük a bort. Lezárjuk, a tepsi közepére tesszük, és hagyjuk állni egy fél órát .
  2. Az almát negyedeljük, kimagozzuk, a csirke köré tesszük.
  3. A krumplit megpucoljuk, kockázzuk, kicsi sóval feltesszük főni.
  4. A zöldségeket együtt, kevés olajon a leveskockával párolni tesszük. (Én mirelit brokkoliból és babból, konzerv bébirépából, kukoricából csinálom, de szezonjukban frissből, akkor viszont csepp vizet is öntünk alájuk.) Ha megpuhult, kicsit lepirítjuk.
  5. A csirkét az almákkal közepes lángon kezdjük sütni. Ha nincs sütőzacskónk, megteszi a szoros lefóliázás is.
  6. 20 perc múlva levesszük a fóliát/ zacskót , addigra a hús puha. Nagyobb fokozatra állítjuk a sütőt, és ropogós-barnára sütjük.
  7. A közben megfőtt krumplit összetörjük, a vajjal (esetleg tejföllel) és a szerecsendióval habosra keverjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 66 033
elküldve: 9
receptkönyvben: 569
elkészítve: 28/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Regina

Mióta szakács: 2010.04.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás sültcsirke, fehérboros-almás sültcsirke

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aster
Aster Mon, 2011-10-10 09:06

Én is szívesen készítek csirkét almával. Könnyű, ízletes étel!

Kerigirl
Keri / Kerigirl Mon, 2010-05-31 18:10

Én még ezt hagymával szoktam megspékelni!!!!!Isteni!!!
Még az a jó benne ,hogy bármilyen húsiból el lehet készíteni!!!tegnap például karajból készítettem el úgy mintha rakott krumpli lenne,csak éppen a krumplit,húsit,hagymát, és almát rétegeztem!!
Nem szárad ki a karaj ha ki van kivan klofolva,pár csepp olajjal és fűszerrel be van pácolva!!

Beus6
Beus6 Thu, 2010-04-29 12:25

Pontosan a tegnapi nap csináltam én is ilyet! :) Ajánlom mindenkinek! Nagyon fincsi!

971
csirke 1.2 kg
alma 1.5 kg
szárnyas fűszerkeverék 2 ek
fehérbor 1.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 1 kg
vaj 5 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sárgarépa 1 közepes db
zöldbab 20 dkg
brokkoli 1 közepes fej
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 1 ek