Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csirkeaprólék leves

Almás csirkeaprólék leves
Almás csirkeaprólék leves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves számomra is újdonságnak számított. Ha találok egy receptet, felírom, majd mikor sort kerítek rá, elkészítem. Most is ez történt. A sűrítésnél a tejfölös lisztet miután csomómentesre kevertük, merjünk rá levet a forró levesből, ezzel is keverjük alaposan el, majd így adjuk a leveshez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni.
  2. Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfövő fajtát.
  3. Mikor a hús is és az alma is megpuhult, besűrítjük a levest: a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a leveshez adjuk, ezután még egyszer felforraljuk.
  4. A kész levest cukorral ízesítjük még ízlés szerint.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 312
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeaprólék leves almával, csirkeaprólék leves, almás húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
csirkeaprólék 50 dkg
alma 40 dkg
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
víz 2 l