Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csirkemáj

Almás csirkemáj
Almás csirkemáj
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptbeküldős újságban találtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Salátával és rusztikus szicíliai kenyérrel tálaltam.
Nem volt almaborom...gasztrokémiai szempontból nem tudom, mit műveltem, de a vörösbor-almaecet páros nekem bevált.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát és az almát megtisztítjuk. 
  2. Az olajat felforrósítjuk, majd megpároljuk rajta a hagymát. Ha kész, mehet bele a máj. 
  3. Alacsony lángon sütve, sűrűn átforgatva sütjük. Félkész állapotában borsozzuk, rászórjuk a szárított zsályát, majd hozzáadjuk az almacikkeket.
  4. Ráöntjük az ecetet és a bort, majd nagy lángon addig rázogatjuk, míg a máj készre nem puhul.
  5. Végül sózzuk, kóstoljuk, ha szükséges, utóízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 462
elküldve: 3
receptkönyvben: 170
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

bAbszalma

Mióta szakács: 2010.11.03.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás-csirkemájas serpenyő, almás-zsályás csirkemáj, almás csirkemáj zsályával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

281
lila hagyma 3 közepes fej
alma 3 nagy db
napraforgó olaj 2 ek
zsálya 0 ízlés szerint
csirkemáj 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 0.5 dl
almaecet 0.5 dl