Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-csirkemájas serpenyő

Almás-csirkemájas serpenyő
Almás-csirkemájas serpenyő
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nem örvend általában túl nagy népszerűségnek a csirkemáj, de azt már belátta a családom, hogy almával párosítva pazar duót alkotnak. Olyan tipikus őszi étel, nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát és az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, dobjuk bele a zsályaleveleket, és nagy lángon átforgatjuk. Kiemeljük egy szalvétára.
  3. A zsályás olajba tesszük a májat meg a hagymát, megpirítjuk.
  4. Fűszerezzük őrölt borssal, hozzáadjuk az almacikkeket. Aláöntjük az almabort, és nagy lángon rázogatva addig főzzük, míg a máj teljesen megpuhul.
  5. A legvégén sózzuk, és szépen elrendezzük a tetején a megsült zsályaleveleket is.
  6. Hagymás tört burgonya kívánkozik mellé köretnek.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 057
elküldve: 1
receptkönyvben: 271
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás csirkemáj, csirkemáj almával, csirkemáj hagymával, almás-hagymás csirkemáj

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lencsi84
lencsi84 Mon, 2012-10-08 00:53

Az ehhez nagyon hasonló receptet még 11 éve olvastuk apukámmal egy magazinban, kipróbáltuk, annyi különbséggel, hogy mi majorannát tettünk hozzá, és mivel almabor nem volt, raktunk bele inkább körtepálinkát :) Azóta is az egyik kedvenc ételem! Ki fogom próbálni így, zsályával és almaborral is :) Mindenkinek ajánlom!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Mon, 2012-10-08 05:58

Köszi! A majoranna jó ötlet, ugyanis én nem rajongok a zsályáért, ezért többnyire az kimarad a receptből, persze anélkül is finom. De lehet, hogy majorannával kipróbálom. Nálunk almabor helyett a gyerekek kedvéért almalé szokott belekerülni.

273
lila hagyma 4 kis db
alma 50 dkg
napraforgó olaj 3 ek
zsálya 1 csokor
csirkemáj 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
almalé 1 dl