Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás darált hús

Almás darált hús
Almás darált hús
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha több zsemlemorzsával csináljuk, akár golyókat is gyúrhatunk a masszából, amit bő, forró olajban kell kisütni. Én jobban szeretem így. Sokszor még ezt a kevés zsemlemorzsát is elhagyom. Könnyű, nem zsíros étel készül belőle. Minden főzelékhez, körethez kitűnő. Ma morzsás karfiolt ettünk mellé tejföllel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kiolajozunk.
  2. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  4. A húst, a tojásokat, a reszelt almát, a hagymát, a lágy sajtot, sót, borsot összegyúrjuk.
  5. A masszát a tűzálló tálba simítjuk, előmelegített sütőben pirosra sütjük. Nem kell megijedni, az alma levet ereszt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás fasírt, almás hús, hagymás-sajtos almás hús

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boribakter
boribakter / boribakter Mon, 2012-08-20 21:33

Az alma mellé betehető "gumibarack" is, holnap kipróbáljuk - ez az almás fasírt nálunk bekerült a "kedvencek" közé - a konyhában elöl van a recept, a hűtőre akasztva egy csíptetős vállfán, hovatovább ezt ajánlom mindenkinek, aki papírból alkot, mert nem kell lapozni, csak kimerevíted, felakasztod a konyhaszekrény ajtajára, lehet böngészni maszatos kéz nélkül, és kész, szóval nálunk ilyenen lóg, hogy bármikor meg tudjuk sütni. :)))

hederahelix
hederahelix Tue, 2012-07-24 10:16

Tegnap este belevetettem magam az elkészítésbe és nagyon örültem a végeredménynek. Nem nehéz étel, inkább olyan könnyed lett az almától. TÉnyleg sok levet eresztett :) Köszönöm

zizi41
zizi41 Mon, 2012-02-27 19:44

Ma elkészítettem paleo változatba,darált csirkemellből. Olaj helyett kókuszzsírt ,zsemlemorzsa helyett szezámlisztet használtam.50 dkg húshoz 2 evőkanál szezámlisztet és 1 ek. lenmaglisztet kevertem,lágy sajt helyett kevés füstölt sajtot reszeltem bele.Finom lett így is,hidegen jól szeletelhető. Köszi a receptet.

kiska
kiska Thu, 2012-02-02 17:34

épp most sül, kíváncsian várom...
de a 2 nagy alma soknak bizonyult ennyi húshoz, nagyon lacskos lett. Pechemre nincs itthon zsemlemorzsa sem, hát improvizáltam. Volt kéznél némi sajtos kreker, azt zacskóban kiklopfoltam apró törmelékre. Lágy sajt helyett pedig reszelt téglasajtot tettem bele...

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2012-02-05 18:21

Remélem sikerült és ízlett. Az alma valóban becspós, sok függ attól milyen és mekkora. De látom nem mész a szomszédba egy kis kreativitásért. Ez a jó a főzésben, improvizálni kel... Üdv Zsuzsa

397
darált sertéshús 40 dkg
alma 2 nagy db
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 1 ek