Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás desszert

Almás desszert
Almás desszert
22 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert. Tálaljuk jól lehűtve, csokoládéreszelékkel vagy kakaóval megszórva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, és durvára reszeljük. Az almát elkeverjük 2 ek cukorral és a citromlével.
  2. A pudingot elkeverjük 50 ml almalével. Az almát a maradék almalével felfőzzük, hozzáadjuk a feloldott pudingot, és állandóan kavargatva további 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a maradék 2 ek cukrot, a végén hozzákavarjuk a joghurtot.
  4. Az almamasszát és a krémet 4 pohárba rétegezzük. Tálalásig hűtőben tároljuk. Tálalás előtt szórjuk meg csokoládéreszelékkel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 249
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes almás desszert, tejszínes almás pohárkrém, pohárdesszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

377
alma 3 közepes db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
citromlé 1 ek
almalé 150 ml
habtejszín 200 g
görög joghurt 200 g
csokoládéforgács 1 ek