Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós csirke

Almás-diós csirke
Almás-diós csirke
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukor- és vesebetegségben szenvedő rokonunkat láttuk vendégül, számára kerestem ezt a receptet. Amikor a gyermekeim kicsik voltak, gyakran készítettem, most csak fel kellett elevenítenem. Az eredeti receptben bors szerepel, ezt cseréltem át borsikafűre. Kicsivel több almát forgattam meg a vajon, így kevesebb köretet fogyaszthatott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizs vagy krumplipüré illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, megszórjuk borsikafűvel.
  2. Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, és megforgatjuk rajta a húst.
  3. A hússzeleteket, ahogy megfehéredtek, átesszük egy lábosba. Ráöntjük a bort (ha nincs almaborunk, 1 dl 100%-os almalét és 1 dl fehérbort használjunk).
  4. Hozzáadjuk a darált diót, a húsleveskockát és a tejszínt.
  5. Addig pároljuk, míg a hús puha nem lesz (15-20 perc).
  6. Közben meghámozzuk az almákat, kivágjuk a magházat, nyolc felé vágjuk. A serpenyőben visszamaradt vajban néhány percig pirítjuk, míg megpuhul, és egy kis színt kap.
  7. Tálaláskor a hús szeleteket tálra halmozzuk, leöntjük a mártással, köré rendezzük a sült almát.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 805
elküldve: 8
receptkönyvben: 233
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás csirkemell, almaboros csirkemell, diós-almás csirke

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

summerflower
summerflower Fri, 2012-12-21 15:55

Kedves Zsuzsa! Nagyon finom ez az almás hús! Nekem nem volt almaborom, így az almalé-bor kombinációnál maradtam, de így is remek az ízvilág! :)
Köszönöm, Anna

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Thu, 2012-12-20 17:06

Egyetérek. Sokan még mindig azt hiszik a diéta valami szörnyűség. pedig dehogy, csak ötletelni kell...
Kellemes ünnepeket, jó sütás-főzést az ünnepekre Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-12-21 11:33

Kedves 8zsuzsa8!

Köszönöm, volt és van, és még lesz benne részem, sütés és főzés...:-O

Hasonlókat kívánok Neked is.:-o

És mérhetetlen nyugalmat, és csak semmi kapkodás, az is sok bajt okoz...:-o

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

515
csirkemell filé 60 dkg
alma 4 közepes db
dió 5 dkg
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 1 dl
leveskocka 0.5 db
0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg