Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós kifli

Almás-diós kifli
Almás-diós kifli
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemes ízű, alma-dió párosítás. Mindezt édes kiflibe töltve. A leválogatott almákat télire elraktározzuk. A kissé nem szépeket, kicsit hibásakat pont ide kipucolom, hasznosítom. 

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

A diót több cukorral vagy kis fahéjjal, ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk tejjel, kis cukorral.
  2. A liszteket összemérjük, a vajat megmikrózzuk (csak lágyra, nem forróra).
  3. 1 db tojást, olajat, cukrot, csipet sót, napraforgó olajat összekeverjük. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk. Az egész tésztát összegyúrjuk, kellemes, lágy tésztát kapunk 15 perc alatt. Nem ragad a kezünkre, a tálhoz sem. Arra ügyeljünk, a tészta ne legyen kemény! 40 percet kelesztjük, letakarva tiszta konyharuhával, meleg helyen.
  4. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkára kivesszük. 3 egyenlő kis cipót formálunk kör alakú, 5 mm-es kis lapokat gyúrunk. A kör alakú lapokat felosztjuk cikkekre.
  5. A megkent tészta cikkelyekre helyezett almákat beletekerjük a vastag felénél kezdve. Kis kifliket készítünk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tojással megkenjük a tetejüket. 20 perc pihentetés után, 180 fokra állított hőmérsékleten, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

Töltelék

  1. A körcikkeket habosra kikevert vajjal megkenjük, csakis azt a felét, amire az alma cikkelyeket tesszük.
  2. Az almát megpucoljuk, cikkelyekre vágjuk. Kb. 1,5-2 cm vastag ék alakút készítünk. (Van alma szelető, kör alakú.)
  3. A diót cukorral összekeverjük. Ebben megforgatjuk az alma cikkelyeket egy tálkában.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 836
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás kifli, almás-diós kelt kifli, édes kiflik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

383
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 10 dkg
1 csipet
cukor 4 csapott ek
napraforgó olaj 60 ml
tojás 2 db
friss élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
tejföl 3 ek
alma 3 közepes db
dió 10 dkg
cukor 1 csapott ek
vaj 5 dkg