Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós muffin helena konyhájából

Almás-diós muffin helena konyhájából
Almás-diós muffin helena konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffin minden változatát imádjuk! Jó ideig banános volt a sláger nálunk, beteltek vele, így most sorra veszem az összes gyümölcsöt. Nagyon finom, "szaftos" a tésztája.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, mézet és a cukrot mixerrel habosra keverjük.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük és a többi hozzávalókkal együtt a tojáshoz adjuk, és elkeverjük.
  3. A muffinformát kivajazzuk, és megtöltjük 3/4-ig.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Tetejét megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 216
elküldve: 7
receptkönyvben: 148
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás muffin, diós muffin, őszi muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Scooby
Scooby Wed, 2012-04-25 13:31

Megcsináltam tegnap, de nekem a közepe nagyon lágy lett, mintha nem sült volna át rendesen. 180 fokon sült 40 percet. Utána még vissza tettem 10 percre később, így a teteje kicsit túl sült, de a közepe még mindig lágy.

632
finomliszt 15 dkg
porcukor 15 dkg
méz 3 ek
dió 8 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
tejföl 2 dl
alma 1 db
fahéj 1 kk
vaj 1 ek