Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós palacsinta karamellel

Almás-diós palacsinta karamellel
Almás-diós palacsinta karamellel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palacsinta nálunk mindennapos étel, mivel nagyon szeretjük. Mindig azt teszünk bele, ami épp itthon van. Nagy kedvenc a mákos, a túrós, a vaníliás krémmel töltött, vagy ez az almás-diós, amit most meg is mutatok. Ez az ízkombináció teljesen ünnepivé varázsolja az egyszerű palacsintát is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel el kezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsinta tésztává keverjük.
  2. Mikor ezzel készen vagyunk, a tésztát fél órát pihentetjük.
  3. Addig elkészítjük az alma tölteléket. Az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott, hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.
  4. A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük.
  5. A cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat és jól egyneművé keverve, hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, míg teljesen sima lesz. Tálaláshoz kissé felmelegítjük, míg újra folyóssá válik.
  6. A palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral, és megcsorgatjuk ízlés szerint a karamellel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 757
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás palacsinta dióval, karamellmártásos palacsinta, almatöltelékes palacsinta karamellöntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

948
finomliszt 40 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
tojás 2 db
finomítatlan nádcukor 3 ek
tej 5 dl
szódavíz 4 dl
1 kk
napraforgó olaj 1 dl
alma 6 közepes db
vaj 3 dkg
dió 10 dkg
mazsola 5 dkg
finomítatlan nádcukor 10 dkg
fahéj 1 kávéskanál
pálinka 0.5 dl
cukor 5 ek
vaj 4 dkg
tej 1 dl