Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós piskóta

Almás-diós piskóta
Almás-diós piskóta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor lesz igazán 'pikáns' ez a süti, ha savanykásabb almát (pl. Granny Smith alma) használunk az elkészítéséhez.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük verni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, azután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, azokkal is tovább verjük.
  2. Végül hozzászitáljuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kész kihűtjük, kettévágjuk.

Krém

  1. A 4 db almát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Tapadásmentes serpenyőben megdinszteljük, hogy a levét elfője. (Aki szereti, fahéjjal ízesítheti, én nem tettem bele.) Kihűtjük.
  2. A diót ledaráljuk.
  3. A tejet és a pudingot felfőzzük, még melegen hozzáadjuk a tejfölt. Kihűtjük.
  4. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elegyítjük a pudinggal. Robotgéppel jó habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk.
  5. Egyik felébe keverjük a párolt almát, a másikba pedig a rumaromát és a darált diót.
  6. Az alsó lapra kenjük az almás krémet, befedjük a másik lappal, erre kenjük a diós krémet. Szépen elegyengetjük, majd megszórjuk darált dióval, díszíthetjük szép fél diószemekkel is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 077
elküldve: 5
receptkönyvben: 139
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

almás-diós krémmel töltött piskóta, pudingos almás-diós piskóta, almás-diós piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chica13
Chica13 Wed, 2014-08-06 21:55

Én a piskótába szoktam a liszthez keverni egy csipetnyi szódabikarbónát, és 150 fokon 30 percig sütöm, sima alsó felsö sütésen, így gyönyörüen megemelkedik.
A krémhez a cukormennyiség felét használtam, de így is nagyon édes lett, meg eléggé gejj. Végén lemaradt, hogy kb. 2 marék dió kell a megszóráshoz, szerencsére volt itthon.
Rengeteg mosogatni valóval jár és legalább 2-2.5 órám ráment. Íze nem rossz, bár ennyi idöt és munkát nekem nem ér.

Pocok69
Pocok69 Sun, 2014-05-11 16:41

Bakker vakon lekövettem és dobhattam ki! Nem írja a sütőport..... :-( Figyeljünk oda!

554
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
1 csipet
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
tejföl 2 ek
vaj 30 dkg
porcukor 20 dkg
dió 3 marék
alma 4 közepes db
rumaroma 6 csepp