Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós prósza sárgabaracklekvárral

Almás-diós prósza sárgabaracklekvárral
Almás-diós prósza sárgabaracklekvárral
37 perc / előkészület: 15 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem el ma nassolni valónak. Nagyon finom, egészséges finomság. Egy másik fórumon egy tagtársam osztotta meg velem ezt a receptjét. Az édesebb szájúak tehetnek bele kicsivel több cukrot. Az én általam használt hozzávalókkal -az elpárolgást is beleszámolva- 100 gramm 258 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot kimérjük egy edénybe. Beletesszük a 2 db tojást, a kefirt és az olajat. Jól összekeverjük.
  2. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, és kockára vágjuk. Meglocsoljuk 1 ek citromlével. A diót durvára vágjuk (én zacskóba tettem, és sodrófával ütögettem durvára).
  3. A tésztába belekeverjük az almát és a diót.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. Ha megsült, langyosra hűtjük. Kockára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 501
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

prósza dióval és almával, prósza, sárgabaracklekváros almás-diós prósza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-12-04 09:38

Istenien néz ki (kedvenc összetevőimmel). Alig várom, hogy hazaérjek a munkából és megsüssem. Köszönöm szépen a receptet. Üdv: Évi néni

583
kukoricaliszt 35 dkg
kefir 3 dl
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 42 g
alma 30 dkg
dió 10 dkg
1 csipet
sárgabaracklekvár 12 dkg