Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós-sajtos rizottó

Almás-diós-sajtos rizottó
Almás-diós-sajtos rizottó
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Savanykás, krémes finomság, önmagában is laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fehérbort kínálhatunk az ételhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárát.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat.
  3. Ha megpuhult a zeller is, hozzáadjuk a rizst.
  4. A felforrósított zöldség alaplevet fokozatosan öntjük hozzá, és közben kevergetjük.
  5. Amíg puhul a rizs, meghámozzuk, és felkockázzuk a zöldalmát.
  6. Megvárjuk, amíg besűrűsödik a rizsünk, közben sózzuk, borsozzuk, majd a majorannával is fűszerezzük.
  7. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a rizs, hozzáadjuk a zöldalmát is, és együtt főzzük tovább a rizzsel.
  8. Amikor az alma is megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott camembert sajtot, ami elolvadva krémessé teszi a rizottónkat.
  9. Belekeverjük a diót is a rizottóba, néhány egész diót hagyunk a díszítéshez, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsikeHm

Mióta szakács: 2013.12.20.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás rizs egytálétel, rizottó camembert sajttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsi_lányka
kicsi_lányka Sun, 2016-03-13 19:02

Szuper recept, nagyon finom vacsi készült belőle! :) Kis különbséggel, ugyanis nem volt itthon diónk és - vasárnap lévén - az egyetlen vásárlási lehetőség a közeli kisbolt volt, ahol diót ugyan nem, de mandulát azt találtunk. Ezt tettünk hát bele, de így is harmonizált az íze. Többször el fogjuk készíteni a párommal a jövőben is. Köszönjük a feltöltést! :)

696
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
rizs 2 bögre
zöldség alaplé 8 dl
majoranna 2 teáskanál
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
camembert sajt 15 dkg
halványító zeller 2 közepes szár
alma 2 közepes db
dió 6 dkg