Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós süti Marcsisef konyhájából

Almás-diós süti Marcsisef konyhájából
Almás-diós süti Marcsisef konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap egy tartalmas becsinált levest terveztem, de második fogásnak kellett valamit sütni. Felmértem, hogy milyen alapanyagokkal rendelkezem, és megsütöttem ezt a sütit. Miközben a párom falta, megkérdeztem tőle, hogy mi legyen a neve? Azt válaszolta: "ahogy a frizurád elnézem, legyen Borzas Marcsi".

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • ½ cs sütőpor
  • zsír és liszt a tepsi aljára

Töltelékhez:

ajánlat

Jó étvágyat kívánok!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy megfelelő nagyságú tálba öntjük, hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot, a lágy margarint és a tojássárgájákat. Sima tésztává gyúrjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A meghámozott, lereszelt almát a cukorral együtt puhára pároljuk. Hozzáadjuk megmosott, lecsepegtetett mazsolát, belekeverjük az őrölt fahéjat.
  3. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, 2/3-át átgyúrjuk, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, a maradékot visszatesszük a hűtőbe.
  5. A tészta tetejére elsimítjuk az almát, rászórjuk a durvára összevágott diót.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az almás rétegre terítjük, erre reszeljük a maradék tésztát.
  7. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 45 percig sütjük.
  8. Ha kihűlt, felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 213
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Borzas Marcsi, reszelt almás, almás kocka, almás-diós kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!