Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós süti vaníliasodóval  

Almás-diós süti vaníliasodóval  
Almás-diós süti vaníliasodóval  
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészül a süti. Darált mákkal is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Sodóhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a  szódabikarbónával elkevert lisztet, tejfölt, majd váltakozva a darált diót az olajjal.
  3. És legvégén belekeverjük a reszelt almát.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Sodóhoz:

  1. A tojássárgákat a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük főzni, és amikor forr, hozzáöntjük a tojásos keveréket.
  3. Összeforraljuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. Miután kihűlt, belekeverjük a vajat, és tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kevert, diós szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1782
tojás 2 db
cukor 15 dkg
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 2 kávéskanál
dió 20 dkg
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 2 dl
alma 4 közepes db
tej 1 l
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 10 dkg